Aardgasvrije woning Biesbosstraat Middelburg

Dinsdag, 18 juli 2017 - In het Zeeuws Energieakkoord is afgesproken dat de volledige particuliere woningvoorraad in Zeeland in 2045 minstens energieneutraal is. Een enorme uitdaging want dit omvat circa 117.000 woningen. In Middelburg wordt in de praktijk onderzocht wat hier allemaal bij komt kijken. Een tussenwoning uit de Biesbosstraat wordt volledig energieneutraal gemaakt.

In het Zeeuws Energieakkoord is afgesproken dat de volledige particuliere woningvoorraad in Zeeland in 2045 minstens energieneutraal is. Een enorme uitdaging want dit omvat circa 117.000 woningen. In Middelburg wordt in de praktijk onderzocht wat hier allemaal bij komt kijken. Een tussenwoning uit de Biesbosstraat wordt volledig energieneutraal gemaakt.

Op 10 februari jl. ondertekenen 36 partijen het Zeeuws Energieakkoord voor energiebesparing voor de particuliere woningvoorraad. Samen streven zij er naar de Zeeuwse particuliere woningvoorraad volledig energieneutraal te maken.

Een enorme uitdaging waarbinnen circa 117.00 Zeeuwse koopwoningen energieneutraal moeten worden gemaakt in minder dan dertig jaar. Op initiatief van Impuls Zeeland wordt in Middelburg een modelwoning volledig energieneutraal gemaakt. De tussenwoning in de Biesbosstraat staat model voor een grote groep woningen in Nederland die rond 1980 zijn gebouwd.

De uitvoering van dit project ligt in handen van Impuls Zeeland, de gemeente Middelburg, bouwbedrijf Adriaanse, Installatiebedrijf van de Velde, de Architecten Alliantie en de adviesbureaus  Dubourgraaf en Winket.

De PZC heeft de uitvoering van dit project op de voet gevolgd. In de onderstaande artikelen doen zij hier verslag van.

Deel 1/ Deel 2/ Deel 3/ Deel 4/ Deel 5

Op 20 juli jl. was Omroep Zeeland aanwezig bij de oplevering van de woning. Bekijk hun reportage via de onderstaande link.

http://www.omroepzeeland.nl/nieuws/99822/Zo-krijg-je-een-0-op-de-meter