In het nieuws

Aardgasvrije woning Biesbosstraat Middelburg

Dinsdag, 18 juli 2017

In het Zeeuws Energieakkoord is afgesproken dat de volledige particuliere woningvoorraad in Zeeland in 2045 minstens energieneutraal is. Een enorme uitdaging want dit omvat circa 117.000 woningen. In Middelburg wordt in de praktijk onderzocht wat hier allemaal bij komt kijken. Een tussenwoning uit de Biesbosstraat wordt volledig energieneutraal gemaakt.

Lees verder

Inloopavond tips, subsidies en leningen voor het verbouwen en energiebesparing

Dinsdag, 20 juni 2017

Gaat u slopen of verbouwen? Hebt u een woning geërfd waar wat aan moet gebeuren? Wilt u zonnepanelen, een zonneboiler of isoleren? Zit er asbest in uw woning? Wilt u woningen samenvoegen? Wilt u langer in uw woning kunnen blijven wonen? Wilt u iets doen met een gezamenlijk energieproject? Wilt u meer weten over subsidies en leningen hiervoor? Kom dan op dinsdag 20 juni naar de informatieavond in het Meulengat in Sluiskil!

Lees verder

Duurzame Particuliere Woningverbetering

Maandag, 15 mei 2017

Gemeente Terneuzen kent al sinds jaren de Stimuleringsregeling Duurzame Particuliere Woningverbetering (DPW). Met deze regeling kan tegen een aantrekkelijke rente een lening worden aangevraagd voor het treffen van maatregelen aan de woning.

Lees verder

Internationaal congres Our Democratic Europe

Woensdag, 3 mei 2017

Van 18 tot 21 mei vindt het International Congres (ODE) plaats. Het ODE is een projectgroep dat specialisten, jongeren en beleidsmakers van verschillende niveaus met elkaar wil verbinden. Het congres in Nederland staat dit jaar in teken van het thema klimaatverandering en duurzaamheid.

Lees verder

Start themaperiode Energie op School

Zaterdag, 1 april 2017

Vanaf 1 april besteedt het jaar van de energie extra aandacht aan energie op school. De Natuur en Milieu educatieve centra hebben tal van leuke energieke activiteiten ontwikkeld voor de schoolgaande jeugd.

Lees verder

Zeeuwse inkoopactie spouwmuurisolatie

Woensdag, 29 maart 2017

Zeeuwind en de Zeeuwse Milieufederatie (ZMf) geven binnenkort onder de noemer ‘Het Warmte Effect’ voorlichting over de mogelijkheden, de kosten en de besparing van spouwmuurisolatie. Is uw woning gebouwd in de periode 1920-1976 dan is dit voor u mogelijk interessant. Met spouwmuurisolatie heeft u een comfortabeler woning met lagere energielasten.

Lees verder